Covid-

Topp 10 måter skoler og utdanning kan bli forandret for alltid av COVID-19-pandemien

Topp 10 måter skoler og utdanning kan bli forandret for alltid av COVID-19-pandemien
  1. Hva skal skolene gjøre under et utbrudd av coronavirus sykdommen?
  2. Hvordan skal du oppføre deg på skolen under COVID-19-pandemien?
  3. Hva bør overvåkes etter gjenåpning av skoler under COVID-19-pandemien?
  4. Hvordan minimere risikoen under transport til og fra skoler under COVID-19-pandemien?
  5. Kan coronavirus spre seg via avføring?
  6. Hvem er i fare for koronavirus?
  7. Vil klimaendringene gjøre COVID-19-pandemien verre?
  8. Hvor farlig er koronavirus sykdommen?
  9. Kan COVID-19 forårsake alvorlig sykdom?
  10. Er det normalt å oppleve utmattelse av pandemien under COVID-19-pandemien?
  11. Bør du møte andre mennesker under COVID-19-pandemien?
  12. Hvem er kvalifisert for hjemmebehandling under COVID-19-pandemien?
  13. Hvilke overflater skal rengjøres under COVID-19-pandemien?
  14. Kan du reise under COVID-19-pandemien?
  15. Kan vifter brukes trygt inne under COVID-19-pandemien?

Hva skal skolene gjøre under et utbrudd av coronavirus sykdommen?

UNICEF oppfordrer skoler - enten de er åpne eller hjelper studenter gjennom fjernundervisning - om å gi studentene helhetlig støtte. Skolene bør gi barna viktig informasjon om håndvask og andre tiltak for å beskytte seg selv og sine familier; legge til rette for mental helse støtte og bidra til å forhindre stigma og diskriminering ved å oppmuntre studentene til å være snille mot hverandre og unngå stereotyper når de snakker om viruset.

Hvordan skal du oppføre deg på skolen under COVID-19-pandemien?

Modell god praksis som nysing eller hoste i albuen og vaske hendene, spesielt for yngre familiemedlemmer. Ikke stigmatiser jevnaldrende eller ert noen om å være syk; husk at viruset ikke følger geografiske grenser, etnisiteter, alder eller evne eller kjønn.

Fortell foreldrene dine, et annet familiemedlem eller en omsorgsperson hvis du føler deg syk, og be om å bli hjemme.

Hva bør overvåkes etter gjenåpning av skoler under COVID-19-pandemien?

Посмотреть полный ответ

Følgende bør overvåkes:

• effektiviteten av rapportering av symptomer, overvåking, rask testing og sporing av mistenkte tilfeller
• virkningen av politikk og tiltak på pedagogiske mål og læringsutbytte
• effekten av politikk og tiltak på helse og velvære for barn, søsken, ansatte, foreldre
og andre familiemedlemmer
• trenden i frafall fra skolen etter å ha løftet restriksjonene
• antall tilfeller hos barn og ansatte i skolen, og hyppigheten av skolebaserte utbrudd i
det lokale forvaltningsområdet og landet.
• Vurdering av effekten av fjernundervisning på læringsutbytte.

Basert på det som læres av denne overvåkingen, bør det gjøres ytterligere modifikasjoner for å fortsette å gi barn og ansatte et tryggest mulig miljø.

Hvordan minimere risikoen under transport til og fra skoler under COVID-19-pandemien?

Посмотреть полный ответ

Følgende tilpasninger til transport til og fra skolen bør implementeres for å begrense unødvendig eksponering for skole eller ansatte.

• Fremme og få på plass åndedretts- og håndhygiene, tiltak for fysisk distansering og bruk av masker i transport som skolebusser, i samsvar med lokal politikk.
• Gi tips for hvordan du trygt pendler til og fra skolen, inkludert for offentlig transport.
• Organiser bare ett barn per sete og sørg for fysisk avstand på minst 1 meter mellom passasjerer i skolebusser, hvis mulig. Dette kan kreve flere skolebusser per skole.
• Hvis det er mulig og trygt, må du holde vinduene på bussene, varebilene og andre kjøretøy åpne.

Kan coronavirus spre seg via avføring?

Det er noen bevis for at COVID-19-infeksjon kan føre til tarminfeksjon og være til stede i avføring. Imidlertid har hittil bare én studie dyrket COVID-19-viruset fra en enkelt avføringsprøve. Det har hittil ikke vært rapportert om fekal-oral overføring av COVID-19-viruset.

Hvem er i fare for koronavirus?

Посмотреть полный ответ

Viruset som forårsaker COVID-19 smitter mennesker i alle aldre. Imidlertid antyder bevis hittil at to grupper mennesker har høyere risiko for å få alvorlig COVID-19 sykdom. Dette er eldre mennesker (altså mennesker over 60 år); og de med underliggende medisinske tilstander (som hjerte- og karsykdommer, diabetes, kronisk luftveissykdom og kreft). Risikoen for alvorlig sykdom øker gradvis med alderen fra rundt 40 år. Det er viktig at voksne i dette aldersområdet beskytter seg selv og igjen beskytter andre som kan være mer sårbare.

WHO har gitt råd til disse to gruppene og til samfunnstøtte for å sikre at de blir beskyttet mot COVID-19 uten å bli isolert, stigmatisert, etterlatt i en posisjon med økt sårbarhet eller ikke har tilgang til grunnleggende bestemmelser og sosial omsorg.

Vil klimaendringene gjøre COVID-19-pandemien verre?

Посмотреть полный ответ

Det er ingen bevis for en direkte sammenheng mellom klimaendringer og fremveksten eller overføringen av COVID-19 sykdom. Siden sykdommen nå er godt etablert i den menneskelige befolkningen, bør innsatsen fokusere på å redusere smitte og behandle pasienter.

Imidlertid kan klimaendringer indirekte påvirke COVID-19-responsen, ettersom det undergraver miljømessige determinanter for helsen, og legger ekstra stress på helsesystemene. Mer generelt, de fleste nye smittsomme sykdommer, og nesten alle nyere pandemier, har sitt utspring i dyrelivet, og det er bevis for at økende menneskelig press på det naturlige miljøet kan føre til sykdomsutvikling. Styrking av helsesystemer, forbedret overvåking av smittsomme sykdommer i dyreliv, husdyr og mennesker, og større beskyttelse av biologisk mangfold og det naturlige miljøet, bør redusere risikoen for fremtidige utbrudd av andre nye sykdommer..

Hvor farlig er koronavirus sykdommen?

Selv om COVID-19 for de fleste bare forårsaker mild sykdom, kan det gjøre noen mennesker veldig syke. Sjeldnere kan sykdommen være dødelig. Eldre mennesker, og de med eksisterende medisinske tilstander (som høyt blodtrykk, hjerteproblemer eller diabetes) ser ut til å være mer sårbare.

Kan COVID-19 forårsake alvorlig sykdom?

Mens COVID-19 sprer seg raskt, vil de fleste bare oppleve milde eller moderate symptomer. Når det er sagt, kan dette coronavirus forårsake alvorlig sykdom hos noen mennesker.

Er det normalt å oppleve utmattelse av pandemien under COVID-19-pandemien?

De siste ukene har mange land rapportert om en økning i "pandemisk utmattelse" - folk føler seg demotivert over å følge anbefalt atferd for å beskytte seg selv og andre mot viruset.

Å finne effektive måter å takle denne utmattelsen og gi liv i den offentlige årvåkenheten er en økende utfordring etter hvert som krisen fortsetter. Pandemisk utmattelse utvikler seg gradvis over tid og påvirkes av det kulturelle, sosiale, strukturelle og lovgivningsmessige miljøet.

Bør du møte andre mennesker under COVID-19-pandemien?

I denne vanskelige perioden er det best å møte nesten, men hvis du må møte andre, gjør det nøye og med de riktige forholdsregler.

Hvem er kvalifisert for hjemmebehandling under COVID-19-pandemien?

De med mild eller moderat sykdom kan vurderes til hjemmetjeneste hvis de er under 60 år, ikke røyker, ikke er overvektige og ikke har andre sykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes mellitus, kronisk lungesykdom, kreft, kronisk nyresykdom, immunsuppresjon.

Hvilke overflater skal rengjøres under COVID-19-pandemien?

High-touch overflater i disse ikke-helsevesenet innstillingene bør identifiseres for prioritert desinfisering som dør- og vindushåndtak, kjøkken- og matlagingsområder, benkeplater, baderomsflater, toaletter og kraner, berøringsskjerm personlige enheter, PC-tastaturer og arbeid overflater.

Kan du reise under COVID-19-pandemien?

Avhengig av lokale restriksjoner, bør personer som bor i områder der bevegelsesbegrensninger for hele samfunnet er på plass, ikke få reise til ikke-vesentlige formål

I tilfelle symptomer som tyder på akutt luftveissykdom enten under eller etter reisen, oppfordres reisende til å søke legehjelp og dele sin reisehistorie med helsepersonell

Kan vifter brukes trygt inne under COVID-19-pandemien?

Luft som blåser fra en smittet person direkte mot en annen person i et lukket rom øker risikoen for at viruset sprer seg fra en person til en annen.

Hvis COVID-19 sirkulerer i samfunnet ditt, og bruk av bord eller pidestallvifte er uunngåelig, er det viktig å regelmessig ta inn luft utenfra ved å åpne vinduer eller dører, mens du minimerer hvor mye luft som blåser fra en person (eller en gruppe mennesker) til en annen person (eller gruppe mennesker).

kjendiser som simpsons-figurer
Fra den første Beatle som dukket opp i showet, til King of Pop selv, her er de 15 beste kjendisopptredener på The Simpsons.16 Ringo Starr. ... 15 Tony...
beste simpsons episoder
The Ityy & Skrapete & Poochie Show (sesong 8, episode 14)MR. ... Homer's Enemy (sesong 8, episode 23) ... Homer den store (sesong 6, episode 1...
addison simpsons
Hvem spiller Addison i The Simpsons?Hva er den tristeste Simpsons-episoden?Hvem var den første kjendisen som spilte seg selv på The Simpsons?Som spilt...